first_img Structural Engineer: “COPY” CopyApartments•Busan, South Korea Save this picture!© Yoon Joon-hwan+ 29 Share 2014 Inter White / Architects Group RAUMSave this projectSaveInter White / Architects Group RAUM Photographs:  Yoon Joon-hwan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/784467/inter-white-oh-sin-wook Clipboard ArchDaily “COPY” Mechanical Engineer: Area:  208 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Architects Group RAUM Area Area of this architecture project Structure:Steel Framed Reinforced ConcreteExterior Finishing:Climate active paintInterior Finishing:V.P. on Plaster BoardClient:Choi Minsuk, Cho MunjinElectric Engineer:Young Shin EngineeringSite Area:208.00 sqmBuilding Area:113.23sqmArchitect In Charge:Oh Sin-WookPartner Architect:No Jeong-minDesign Team:Ha Jeoung-un, Kim Dae-won, Yu Seong-cheolCity:BusanCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yoon Joon-hwanRecommended ProductsWoodTechnowoodPergola SystemsWoodEGGERLaminatesWindowsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Unit-Glaze SystemEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. This project offers a new housing in the city in order to fulfill the needs of urban people who are tired of living in apartments and wish to choose a new life style through a new space and place. Many have chosen sub-urban house to escape from the tiresome apartment. However, the client for this project is a young couple who can’t leave the city and this generation can’t give up the urban infrastructures. Save this picture!© Yoon Joon-hwanThe purpose of this project is to build a detached house in a small community and also giving them opportunity to earn some rental profit. This is a new challenge to escape the typical commercial houses which many have been imitated. I tried to arrange rental areas and detached housing area horizontally rather than vertical structure with floors that a household lives in each of them. And stairs connect those spaces.  Save this picture!© Yoon Joon-hwanSave this picture!© Yoon Joon-hwanThis structure creates independence of detached house and connectedness of rental house. Most commercial houses in the city have been built with economic logic that commercial areas took the better spaces but residential areas were forced out toward upper floors and couldn’t enjoy the benefit of yard and land. However, if the residential and rental spaces are separated horizontally and the residential space is arranged vertically, the residents may enjoy the benefits of both sky and land. I expect that this is a method that both residential and commercial may coexist in the city. Save this picture!© Yoon Joon-hwanThe land shape is remained as triangle as a new road was created due to urban planning. In approaching the space, a triangular cube is arranged and there’s a gap in between to separate the two main functions. And one of the separated spaces is a rental area and the other is a detached house. The cube of rental space is separated by floors and twisted that shows formative stimulation and individuality. Moreover, these cubes may have optional skylight and illumination as some sides are emptied to complete the whole form. Save this picture!SectionSave this picture!SectionThe cube is white from the beginning. This white cube is separated into two and draw people into the gap. The gap is outside but the territory is limited and implies that it is a sensible entrance. If walking up the space in between, we could reach the entrances of each cube, and those spaces maximize the white ambience. Those white lumps are floated and cracked and the gap in between become a space that create something. Some energy that connect landlord and tenure, detached house and studio, horizon and vertical, and big and small are created, and this energy naturally leads to communication and reaches to a new community.Save this picture!© Yoon Joon-hwanProject gallerySee allShow lessBeijing Morning Star Ballet Foundation / OFGASelected ProjectsAA Visiting School HawaiiWorkshopProject locationAddress:Hwamyeong-dong, Buk-gu, Busan, South KoreaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Sharecenter_img Daejeong Construction South Korea Construction: Inter White / Architects Group RAUM Apartments Photographs Year:  CopyAbout this officeArchitects Group RAUMOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsBusanSouth KoreaPublished on March 28, 2016Cite: “Inter White / Architects Group RAUM” 28 Mar 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFaucetsDornbrachtKitchen Fittings – EnoWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXPleated ShadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodBlumer LehmannCNC Production for Wood ProjectsMaterials / Construction SystemsCaneplex DesignPoles – Tonkin BambooFibre Cement / ConcreteTegralFibre Cement Slate Roofing – Thrutone Endurance SmoothMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Shinheung Engineering In Structure Engineering ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/784467/inter-white-oh-sin-wook Clipboard Projectslast_img read more