first_imgPhotographs:  Filip Dujardin Text description provided by the architects. The client wished to transform and extend his house to be able to accommodate a large family. The existing situation, a working house of the years ’30 of 100 sqm, consequently will become a resolutely contemporary house of 350 sqm. The first will is to include the extension in continuity with the neighbourhood (inclined roof, black tiles, white painted bricks, etc). Secondly, the intention is to reflect on creative architecture, as well by its external/interior geometry, as by a more significant dimension (reflexion on textures of the external facing amongst other things). Save this picture!© Filip DujardinRecommended ProductsWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodCeramicsApavisaTiles – JewelsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsThe extension results in a principle of envelope recovering a volume in which the included spaces are conceived like functionalized boxes. A play of full and vacuum is set up and expresses the will of close, direct, generous relations between the various levels. The external openings meet the internal needs for the house, with the specific choices of sights on the external environment, like the run of the sun during the day. The street front defines clearly the position of the entrance. External and interior volume is a set of diagonals inducing a dynamics of space. The choice of abstraction by the black & white is a desire to propose the conceptual aspect of the project while allowing architecture built to put itself “besides”, to allow the space to live as such.Save this picture!© Filip DujardinProject gallerySee allShow lessNational Museum of Qatar / Jean NouvelArticlesAD Round Up: Religious Architecture Part IIIArticles Share Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/54771/satiya-house-adn-architectures Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/54771/satiya-house-adn-architectures Clipboard Year:  Belgium “COPY” Area:  350 m² Year Completion year of this architecture project Houses CopyHouses•Kraainem, Belgium Architects: adn Architectures Area Area of this architecture project CopyAbout this officeadn ArchitecturesOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentHousesKraainemBelgiumPublished on March 31, 2010Cite: “Satiya House / adn Architectures” 31 Mar 2010. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Talis SVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Solid ColorPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesDining tablesZeitraumWood Table – TautBathroom AccessoriesBradley Corporation USARoll Towel Dispenser – Electronic TouchlessWoodLunawoodThermowood FacadesAluminium CompositesSculptformClick-on Battens in Victoria GardensMetal PanelsLongboard®Metal Ceilings – DauntlessWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsPerforated Facade PanelFiber Cements / CementsDuctal®Rainscreen Cladding Panels for Lightweight Facades in Apartment BlockBricksAcme BrickModular Size BrickMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily “COPY” Satiya House / adn Architectures Save this picture!© Filip Dujardin+ 32 Share Satiya House / adn ArchitecturesSave this projectSaveSatiya House / adn Architectures 2010 Photographslast_img