first_img Houses “COPY” Architects: Pedone Working Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/439174/villa-di-gioia-pedone-working Clipboard Italy Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/439174/villa-di-gioia-pedone-working Clipboard Manufacturers: AGC, INTERNORM, Mitsubishi Electric, Zehnder, Colorificio MP Srl, Emmeti, Fantini Scianatico, Q CELLS, SaceSave this picture!© Sergio CamploneRecommended ProductsWoodLunawoodThermowood FacadesDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcText description provided by the architects. The single-family house is located in Bisceglie, one of the most idyllic and charming seaside resorts in the Italian Southern region of Apulia. This coastal area has numerous residential and touristic households and is reached by all public utilities, even though it is outside the urban area of Bari, the nearest big city. Save this picture!© Sergio CamploneThis house, set in the midst of a typical Mediterranean scenery, was designed as an open space in harmony with the surrounding nature. It stands out of its setting but it is also integrated into it; the surrounding countryside, the coastline, the sky and the light become part of it. On one hand materials and colours are those traditionally used in Apulian architecture, on the other hand the innovative design, stripped of all decorations, follows a strictly linear pattern that pays tribute to the rationalist legacy. Save this picture!© Sergio CamploneOn the ground floor, the house project has an articulated volume that goes upwards and creates a tower overlooking the central patio. The L-shaped higher floor is more compact and intimate, suitable as sleeping area. The front of the house has a metallic cover structure gripped to a “glass box” hosting the living area. The colours of this area are reflected in a large water pool located underneath. Save this picture!© Sergio CamploneThe central patio is the hub of the whole project. Here is the entrance to the living room, designed as an open space with glass walls overlooking the garden. The kitchen and other rooms with different sizes are also visible from here, mingling together without blurring. An open staircase leads to the sleeping area of the higher level. Save this picture!© Sergio CamploneOur project is food for thought on the possibility for architecture to generate fruitful interactions between artificially designed and natural environments. The elaborate distribution of space was highly influenced by ecological design, aiming to make full use of the prevailing solar and wind energy of this area. This architectural approach is clearly visible in the shape of the building, in the position of the openings, in the search for excellent exposition to the light and the sun in all seasons and in the study of the mutual shading between the house structures and the surrounding nature. Save this picture!© Sergio CamploneThis villa was built following the rules of sustainability and of the Mediterranean passive house. Sustainable building technologies with zero consumption were used. Its ultra low energetic needs are all covered by a photovoltaic system with an output of 5 KW, which is fully integrated in the roof. Its energetic footprint is null as all energy efficiency measures were adopted: its caulking system creates no thermal bridge; its insulated windows have triple glazing for low emissions and strict control of airproof sealing; heating is produced by an air to air heat pump and there is a heat recovery ventilation system. An electric boiler produces hot water with heat pump technology. Save this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow less”Austria. Naturally Yours” Competition Entry / pendaUnbuilt ProjectC. Sant Cugat House / RTA-OfficeSelected Projects Share Area:  872 m² Year Completion year of this architecture project Villa Di Gioia / Pedone WorkingSave this projectSaveVilla Di Gioia / Pedone Working CopyAbout this officePedone WorkingOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBisceglieItalyPublished on October 17, 2013Cite: “Villa Di Gioia / Pedone Working” 17 Oct 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricShower ColumnshansgroheShoulder ShowersPanels / Prefabricated AssembliesMorin Corp.Metal Wall Systems – ExposedStonesCosentinoSurfaces – Dekton® Stonika SeriesConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame SlopeThermalSchöckMinimizing Thermal Bridges in BalconiesWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWork ChairsDynamobelWork Chair – SLAT 16More products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img Photographs:  Sergio Camplone Manufacturers Brands with products used in this architecture project Villa Di Gioia / Pedone Working 2011 Projects ArchDaily CopyHouses•Bisceglie, Italy Save this picture!© Sergio Camplone+ 23 Share “COPY” Photographslast_img